Om mig

Jag kommer ursprungligen från Norrbotten men har bott i Sörmland sedan 2001.Färger i olika kombinationer har alltid fascinerat och inspirerat mig. Jag fick mina första pastellkritor när jag var ca 7 år. Sedan dess har jag alltid gillat färg och att måla och rita.

Jag vandrar mellan olika tekniker i perioder för att utvecklas som konstnär och utforska färgernas egenskaper.

De motiv jag målar just nu är inspirerade av människans inre och yttre resa. Jag målar mest i akryl, men också en del i akvarell.

Jag ”fuskade” i flera år som vuxen med att måla på fritiden samtidigt som jag jobbade som kartritare. Efter många år i yrket hjälpte värken i axlar och nacke mig att ta beslutet att börja studera igen och då till något jag egentligen velat länge.

Jag började på konstskola på Suderby Folkhögskola 1982 – 1986. Efter avslutade konststudier utbildade jag mig till zonterapeut och hade konsten som bisyssla. Jag gick grafikkurser för Hasse Hasselgren och för Lotta Hellström, samt akvarellakademien på Lofoten. Jag har även gått kurs för Gunilla Skyttla och Raine Navin.

 Tillsammans med grafikgruppen Svärtan i Luleå har jag varit med på flera samlingsutställningar, även med Färgklicken i Oxelösund och i Nyköping.

Jag har haft ett antal olika privata utställningar både i Norrbotten och Sörmland. De sista är på Galleri Slätpricken i Oxelösund, Hamnkontoret i Oxelösund, Galleri Vindfång i Nyköping, Fiskhuset i Nyköping samt Galleri Hind i Stockholm

Jag är representerad i Luleå Kulturnämnd, Gällivare kommun, Västernorrlands Landsting och Jokkmokks kommun. Utsmyckning i Stiftelsen Luleå Bostäder. Jag har också deltagit i jurybedömda utställningar på Kiruna Konstgille och Norrbottens Salong.

Medlem i BUS (Bildupphovsrätt i Sverige)

Medlem i FIK (Föreningen i Konst, Nyköping)